Directioneaza 2% din impozitul pe venit catre Asociatia Aeronautica Romana

Asociația Aeronautică Română, organizație neguvernamentală, ce desfășoară activități cu scopul de a crea climatul organizatoric optim pentru pentru susținerea, dezvoltarea, promovarea, și desfășurarea în siguranță a activităților civile și militare din domeniile aerian și nautic, lansează campania de strângere de fonduri prin redirecționarea celor 2% din impozitul pe venit.

La fel ca în anii trecuți, Codul Fiscal pune la dispoziția contribuabililor mecanismul de redirecționare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2014, către o entitate non profit.


Conform Ministerului

Finanțelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similară, contribuabilul trebuind să completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) și să le depună la administrația financiară de care aparțin până la data de 25 mai 2015.

Cum redirecționezi 2% din impozitul pe venit?

  • 1. Completează Formularul 230 (dacă în 2014 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2014 ai realizat și alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activități independente).
  • 2. Trimite formularul la Administrația Financiară de care aparții până la data de 25 mai 2015:
    – formularul se poate depune direct sau se trimite prin poștă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).

Informații utile:

  • 1. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau o donație și nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecționezi acești 2%, banii rămân statului.
  • 2. Nu vă faceți probleme dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteți lăsa căsuța necompletată.
  • 3. Adresele Administrațiilor respective se pot verifica pe site-ul ANAF.
  • 4. Sumele individuale nu sunt mari, dar cumulate pot face diferența pentru dezvoltarea domeniului aeronautic.
  • 5. Data limită pentru depunerea formularelor este 25 mai 2015.